GÂNDUL vă propune și astăzi un nou test de inteligență care să vă pună la încercare capacitatea de concentrare și atenția la detalii.
Cunoscut și ca cel mai scurt test de inteligență din lume, Testul de Reflexie Cognitivă (TRC) susține că este nevoie doar de trei întrebări pentru a determina dacă ești un geniu. Dezvoltat în 2005 de către psihologul de la Princeton, Shane Frederick, acest test simplu evaluează capacitatea ta de a procesa informația în mod lent și rațional, fără să tragi concluzii pripite, arată Pro TV.
Înainte de a căuta răspunsurile, trebuie să știți că nu aveți o limită de timp. Deși vor părea ușoare la prima vedere, aceste întrebări nu sunt chiar atât de simple.
Întrebările sunt următoarele:
Majoritatea oamenilor vor răspunde la prima întrebare că mingea costă zece cenți, la a doua întrebare că vor fi nevoie de o sută de minute, iar la a treia întrebare că vor fi necesare 24 de zile. Cu toate acestea, aceste răspunsuri nu sunt corecte.
Răspunsurile corecte sunt următoarele:
IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.
Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.
Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.